Workshop produktfoto – fotodagarna i Västervik

juni 23, 2016

Vi har fått en del förfrågningar sista tiden om vi har någon ny workshop i produktfoto inbokad. Nu är det klart att vi kommer hålla en workshop i produktfotografering på fotodagarna i Västervik. Det blir en rolig helg med mängder av workshops, föreläsningar mm.

Nu är det även klart att Profoto går in som sponsor på våran workshop. Så för någon vecka gjorde vi en lång lista på utrustning som vi kommer använda under dagen. Profoto har varit vårar första alternativ när det gäller blixtar och dagsljus. Så det är extra kul när dem valt att sponsra oss.

profoto_martin_savara

Workshop i Produktfotografering

juni 3, 2015

För några dagar sedan så hade vi våran första workshop i Stockholm i produktfotografering. Det är en workshop som vänder sig både till fotografer och företagare som vill lära sig ta bättre och mer säljande produktbilder.

Det här trevliga mejlet fick vi av Malin Tvedt som deltog på workshopen.

”Ja, jäddrans i min låda, vad bra det var! En av de bästa workshops jag gått på! Hands-on och ordentlig interaktion med oss kursdeltagare. Det var hemtrevligt och oerhört proffsigt samtidigt. Massor av bra knep och Martin utmanade oss att komma på egna lösningar under kursens gång. En del workshops får man mestadels bara inspiration av, men den här kursen gav gedigen kunskap, som kan användas praktiskt med en gång. Tack igen för en riktigt, riktigt bra dag, Martin! /Malin”

Att förstå hur ljus beter sig underlättar och sparar mycket tid när man tex ska ta bilder på blanka produkter. Vi tittar även hur man med ljuset skapar och tar fram former på sina produkter så dem inte ser för platta ut. Nu håller vi inga fler kurser innan sommaren men vi hoppas kunna hålla någon ny kurs i höst. Är ni intresserade skicka då gärna ett mejl till kontakt@qpd.se så sparar vi era uppgifter och återkommer när det är dags för en ny kurs.

Fotografering och planering

april 23, 2015

Vi fick äran att ta fram en bildidé till Lasse Åberg home collection. Efter en del skisser och bollande fram och tillbaka med staylisten Jessica Magnusson lämnade vi ett förslag på 4 bilder till kunden. Dem köpte förslaget och efter att vi hade fått tag på all rekvisita som behövdes boka vi in 2 heldagar i studion där vi gjorde jobbet.

Nedan följer första bilden av totalt 4 st.
Foto: Martin Savara www.martinsavara.se
Stylist: Jessica Magnusson

lasse_aberg_soffa

Nyhetsbrev

april 13, 2015

För ett tag sedan fick vi frågan om vi kunde hjälpa textilonnet att ta fram ett nyhetsbrev. Vi hjälps dem med grafiskform och kodning av brevet så kunden kunde skicka brevet med campingmonitor. Vi hjälpte även kunden med att ta fram annonser till Facebook.

Behöver ni också hjälp med att ta fram ett nyhetsbrev eller en folder så tveka inte att höra av er till oss.

annons_facebook_grafisk_form

nyhetsbrev_martin_savara_grafiskform

Vi hjälper kunder med hemsidor

januari 2, 2015

För några veckor sedan hörde fotografen John Hagby av sig och behövde hjälp med en ny hemsida. Vi hjälpte John med en passande layout, och även programmeringen av sidan. Vi hjälpte även John med publiceringen av sidan. Vill ni titta på sidan så klicka här:
hemsida_qpd_reklambyrå

God Jul och Gott Nytt År

december 23, 2014

Vi vill passa på att önska alla våra kunder och besökare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
kungsörnen_foto_martin_savara

Foto: Martin Savara
Kund: Kungsörnen

Förändringar från 2015

december 13, 2014

Julen närmar sig allt mer och det är inte många dagar kvar på året. Vi har fortfarande en del jobb kvar innan vi kan stänga kontoret och ta några dagar julledighet. Sista tiden har vi haft ett nära samarbete med inredningsbutiken mariellastores.se. I veckan som var öppna dem sin nya webbshop där vi har hjälpt dem med en del av bilderna.

Under 2015 så väntar nya roliga utmaningar och nya kunder är också på väg in. Vi kommer att byta bolagsform, från 1 Januari 2015 blir vi ett aktiebolag. Byte av bolagsform kommer inte innebära några större förändringar för våra kunder, utan ett sätt för att underlätta vissa rutiner för våra kunder.

141203-mariella13279

Foto: Martin Savara, Quality photo & Design AB för mariellastores.se
Utrustning: Phase One P30+,  naturligt ljus + reflexskärm

Interiör och produkfotografering för mariella inredningar.

november 30, 2014

Inom kort kommer inredningsbutiken Mariella i Borås öppna en webbshop. Mariella inredning har funnits i Borås sedan slutet av 70-talet och startades Hjärdis Johnsson. Idag drivs butiken av Hjärdis dotter Pia och hennes dotter Amanda. Med mycket stora kunskaper inom design och inredning erbjuder Mariella det bästa inom  textil, möbler och accessoarer.

Mariella inredningar bjöd in oss till ett möte och undrade om vi kunde hjälpa dem med att ta bilder på deras produkter. Tillsammans kom vi fram till ett passande bildspråk för att på bästa sätt framhäva deras produkter. Arbetet är bara påbörjat och vi hoppas på ett långt och trevligt samarbete framöver.

Våran fotograf Martin Savara har tagit bilderna. Efter att han hade fotat det ursnygga marmorbordet kunde han inte hålla sig och var själv tvungen att beställa ett sådant bord hem till sig! Bordet kommer att säljas i deras webbshop www.mariella.nu. Fast redan idag går det att köpa i deras fysiska butik i Borås, har du vägarna förbi Borås kan vi verkligen rekommendera ett besök i deras butik.

141115-mariella12556 141122-mariella12780

Fotograf: Martin Savara, Quality photo & design

Workshop i produktofotografering

november 23, 2014

För några dagar sedan höll våran fotograf Martin Savara en workshop i produktfotografering hos Scandinavian photo i Göteborg. För att alla ska kunna få ut så mycket som möjligt samt ställa frågor så har vi begränsat antal deltagare till 12 st. Under dagen gick vi igenom 4 olika produkter med olika svårigheter och anpassade ett ljus för varje produkt.

En utav utmaningarna på kursen är att ljussätta en svart flaska mot en svart bakgrund, samt att vi vill ljussätta flaskans etikett utan att få oönskade reflexer på flaskan. Så här blev resultatet! Bilden kommer direkt från kameran utan någon bildbehandling.

Under hösten har vi inga mer kurser, men till våren är vi tillbaka och troligtvis kommer vi besöka några fler städer.

Produktfoto vinflaska

Foto: Martin Savara
Kamera: Phase One, p30+

Interörfotografering hos Östlingh & Schedin

oktober 12, 2014

Sista 2 månaderna har verkligen varit en intensiv men väldigt rolig period, vi har jobbat med både nya och gamla kunder vilket har varit väldigt roligt. Allt från formgivning, hemsidor och fotografering.

Idag besökte vi den fina butiken Östling & Schedin och deras fantastiska lokal. Det finns verkligen hur mycket fint som helst i deras butik om man gillar inredning! Under veckan kommer vi tillsammans med en av våra kunder göra en interiörfotografering i deras butikslokal. Det kommer bli fantastiskt roligt vecka med fotografer, staylister och en bättre och mer inspirerande miljö är nog svår att hitta. Vi kommer fotografera vår och sommarnyheter 2015, tyvärr kommer vi inte kunna visa några bilder fören nästa år, men vi lovar att återkomma med dem.

Har ni frågor eller funderingar? Titta in på en fika och ett förutsättningslöst möte.

Interiörfotografering hos Östling och Schedin

Foto: Östlingh och Shedin

 

© Copyright 2014, qpd reklambyrå AB